Postuar nga: stomatologu | 09/05/2009

Mjalti dhe Shendeti

Për të bërë një kilogram mjalt bletes i duhet të përshkoj 360-460 mijë km largësi.Kjo largësi është për 11 hërë më e gjatë se gjatësia e ekuatorit të rruzullit tokësor.Mrekulli të veqant paraqesin prizmat gjashtëkëndëshe të hojeve (një matematike e larte).Mjalti permbane 14-20% ujë,sheqer,materie azotike vitamina etj,,,,
Sipas hulumtimeve shkencore-biokimike,është vërtetuar se mjalti përmban këto elemente,të cilat janë të domosdoshme për organizmin:
Aluminiumin:—në organizëm luan rol si antiinflamtor në mukozën e lukthit dhe të zorrëve.
Bizmuti:—shërben si ilaq i fuqishem kundër sifilisit
Hekuri:—i cili në 1kg mjalt gjendet në sasi prej 11.05 mg,është i domosdoshëm në enzimet e frymëmarrjes së qelizave të organizmit.
Ari—ka rëndësi kundër infeksioneve në organizëm
Kaliumi—shërben në organizëm si përbërës dhe lidhës i albumineve dhe të glikogjenit.
Kalciumi—pa praninë e të cilit është e pamundur zhvillimi i organizmit,ekzistimi i botës bimore dhe shtazore.
Natrium—-Mungesa e natriumit shkakton dobësim të muskujve në organizëm,rraskapitje,humbje oreksi,etje,vjellje dhe pengesa ne funksionimin e veshkeve etj…..
Mjalti si ilaq përdoret te keto semundje:
-sëmundjet e lëkures
-sëmundjet e organeve të tretjes
-sëmundjet e mëlqisë
-sëmundjet e veshkëve
-sëmundjet e zemrës
-sëmunjdet e sistemit nervor
-sëmundjet e syrit
-sëmundjet gjenitale femërore
-sëmunjdet e organeve të frymëmarrjes dhe sëmundjet alergjike.

Advertisements

Kategori

Këtë e pëlqejnë %d blogues: